Taxa de înscriere

Data actualizare pagin─â: mai 17, 2022
An universitar
2024/2025

Tax─â de ├«nscriere se achit─â de urm─âtoarele categorii de absolven╚Ťi:

  • absolven┼úii UNATC ├«nscri┼či, dar neprezenta┼úi la examen;
  • absolven┼úii UNATC care nu au promovat examenul de finalizare a studiilor;
  • absolven┼úii UNATC care se ├«nscriu la examenul de finalizare a studiilor mai t├órziu de trei ani de la data absolvirii (├«ncep├ónd cu promo┼úia 2016/2017).

Începând cu absolvenţii promoţiei 2016/2017, cei care se înscriu la examenul de finalizare a studiilor în primii 3 ani de la absolvire, respectiv într-una din cele 9 sesiuni (iunie, septembrie, februarie), au dreptul să se prezinte la examen fără taxă de înscriere.

În cazul înscrierii la examenul de finalizare a studiilor mai târziu de trei ani de la data absolvirii se percepe taxă de înscriere. În cazul nepromovării examenelor de finalizare a studiilor în una din cele 9 sesiuni de la absolvire (iunie, septembrie, februarie), acestea pot fi susţinute într-o sesiune ulterioară, cu suportarea de către candidat a taxelor aferente.

Restituire tax─â

Restituirea sumei plătită ca taxă de înscriere se poate obţine numai în cazul retragerii dosarului înainte de finalul perioadei de înscriere la examenul de finalizare a studiilor.

├Än cazuri excep╚Ťionale, restituirea sumei pl─âtit─â ca tax─â de ├«nscriere se poate ob┼úine ╚Öi ├«n cazul retragerii dosarului ├«nainte de sus╚Ťinerea probei.