Eliberarea actelor de studii

Data actualizare pagin─â: octombrie 18, 2023
  • Home
  • Eliberarea actelor de studii
An universitar
2024/2025

Actele de studii se eliberează titularului după verificarea de către acesta a datelor înscrise pe actele de studii, pe baza prezentării documentului de identitate (carte de identitate sau pașaport, valabile).

Doar absolven╚Ťii care au trecut examenul de finalizare a studiilor, au completat fi╚Öa de lichidare ╚Öi nu au restan╚Ťe financiare c─âtre UNATC, pot intra ├«n posesia actelor de studii. Ace╚Ötia trebuie s─â depun─â 3 fotografii ╚Öi s─â programeze prin email la adresa secretariat@unatc.ro eliberarea actelor de studii, asigur├óndu-se c─â acestea sunt preg─âtite pentru eliberare (inclusiv fotografii, actele de studii pentru studiile anterioare etc.).

Diplomele de licen╚Ť─â, master, doctorat se elibereaz─â gratuit ├«n primii 3 ani de la data sus╚Ťinerii examenului final. Prin excep╚Ťie, ├«n cazurile de continuare de studii ├«n UNATC, taxa de arhivare diplome de licen╚Ť─â, master, doctorat se aplic─â dup─â 3 ani de la absolvirea tuturor studiilor ├«n UNATC ÔÇô cicluri consecutive: licen╚Ť─â, master, doctorat. 

├Än situa╚Ťia ├«n care titularul nu se poate prezenta pentru ridicarea actelor de studii, acestea se pot elibera ├«mputernicitului acestuia, cu aprobarea rectorului universit─â╚Ťii, pe baza unei cereri ╚Öi a unei procuri autentificat─â la notariat, ├«n care se mentioneaz─â ├«n mod expres faptul c─â ├«mputernicitul poate ridica acte de studii de la Universitatea Na╚Ťional─â de Art─â Teatral─â ╚Öi Cinematografic─â ÔÇŁI.L.CaragialeÔÇŁ. Se va specifica clar, care sunt documentele ce urmeaz─â a fi ridicate. ├Än cazul in care procura notarial─â a fost intocmit─â pe teritoriul altui stat, aceasta se depune ├«n original, fiind ├«nso╚Ťit─â de traducerea legalizat─â. Procura trebuie s─â fie apostilat─â sau supralegalizat─â de autorit─â╚Ťile competente ale statului pe al c─ârui teritoriu a fost ├«ntocmit─â, cu excep╚Ťia celor ├«ntocmite ├«n statele care au ├«ncheiat cu Rom├ónia conven╚Ťii, tratate sau acorduri privind asisten╚Ťa juridic─â ├«n materie civil─â, care prev─âd scutirea de orice legalizare. Se accept─â ├«mputernicirile efectuate la ambasadele sau consulatele Rom├óniei din diverse state. ├Ämputernicirile efectuate sub semn─âtura ambasadorului/consulului nu trebuie traduse sau apostilate/supralegalizate.

Program de lucru cu publicul:

Luni, Mar╚Ťi, Miercuri, Joi: 12:00-15:00
Vineri: Nu se lucreaz─â cu publicul