Burse

Data actualizare pagin─â: martie 6, 2024
An universitar
2024/2025

Studen┼úii integrali┼čti pot beneficia de burse acordate de UNATC, conform legii.

Pentru studen╚Ťii cu v├órsta ├«ntre 26 ╚Öi 35 de ani, venitul lunar mediu net al acestuia se va calcula ╚Ťin├ónd cont doar de veniturile personale ale acestuia ╚Öi al persoanelor pe care le are ├«n grij─â, precum copii, so╚Ťie etc., ├«n conformitate cu prevederile legale ├«n vigoare ╚Öi se aplic─â acelea╚Öi Ancheta social─â este obligatorie ├«n cazul ├«n care nimeni din familia studentului, incluz├óndu-l ┼či pe acesta, nu realizeaz─â venituri sau cel pu┼úin un p─ârinte al studentului lucreaz─â sau domiciliaz─â ├«n str─âin─âtate;

Pentru a beneficia de bursă socială trebuie să îndepliniţi următoarele condiţii: a) venitul minim net mediu 1.898 lei/lună b) să fi promovat anul anterior de studiu cu numărul minim de credite cerut.

├Än procesul de verificare a dosarelor sociale, comisiile de burse, din fiecare facultate, au dreptul s─â primeasc─â consiliere din partea direc┼úiei Juridice a universit─â╚Ťii.

Studenţii au obligaţia de a depune la dosarul de acordare a bursei sociale următoarele acte, în funcţie de situaţia în care se află solicitantul.

Actualizat: 30.11.2023

Actualizat: 18.10.2023

ORDIN privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor ╚Öi a altor forme de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru studen╚Ťii ╚Öi cursan╚Ťii din ├«nv─â╚Ť─âm├óntul superior de stat, ├«nv─â╚Ť─âm├ónt cu frecven╚Ť─â

ORDIN privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studentii inmatriculati al programe de studii universitare, organizate cu finantare de al bugetul de stat, la forma de învatamânt cu frecventa, in institutiile de invatamânt superior de stat, în anul universitar 2023-2024.

Fondurile pentru acordarea burselor de la bugetul de stat sunt repartizate institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt superior de c─âtre Ministerul Educa╚Ťiei, ├«n limita bugetului alocat cu aceast─â destina╚Ťie, ├«n baza contractului institu╚Ťional pentru fondul de burse. (art. 16 alin.1 din Anexa la OME nr.6463/2023)

Metodologia privind acordarea burselor Citește