Desfasurarea examenului de disertaţie

Examenul de diserta┼úie const─â ├«ntr-o singur─â prob─â, ┼či anume prezentarea ┼či sus┼úinerea lucr─ârii de diserta┼úie.

Sus┼úinerea lucr─ârii de diserta┼úie este public─â ┼či se desf─â┼čoar─â ├«n prezen┼úa ├«n acela┼či loc ┼či ├«n acela┼či moment, a comisiei de examen ┼či a examinatului.

Promovare

Media de promovare a examenului de disertaţie trebuie să fie cel puţin 6,00. Media examenului de finalizare a studiilor se calculează cu două zecimale, fără rotunjire. Notele membrilor comisiei de examen sunt numere întregi de la 1 la 10.

Comisia de examen

Comisiile de examen de finalizare a studiilor se stabilesc pe programe de studii/specializ─âri, prin decizie a rectorului, la propunerea consiliului facult─â┼úii ┼či cu aprobarea senatului universit─â┼úii ┼či vor fi publicate pe site-ul universit─â┼úii la www.unatc.ro.

Fiecare comisie este alc─âtuit─â din pre┼čedinte, membri ┼či secretar. Pre┼čedintele comisiei de examen de finalizare a studiilor trebuie s─â aib─â gradul didactic de profesor universitar sau de conferen┼úiar universitar. Membrii comisiei de examen de finalizare a studiilor trebuie s─â aib─â titlul ┼čtiin┼úific de doctor ┼či gradul didactic de lector universitar, conferen┼úiar universitar sau profesor universitar. Secretarul comisiei de examen de finalizare a studiilor trebuie s─â aib─â cel pu┼úin gradul didactic de asistent universitar ┼či are numai atribu┼úii de administrare a documentelor. Conform legii, at├ót membrii comisiei de examen de finalizare a studiilor, c├ót ┼či secretarul comisiei de examen de finalizare a studiilor nu se pot afla, cu cei evalua┼úi sau ├«ntre ei, ├«n rela┼úie de so┼úi, afini ┼či rude p├ón─â la gradul al III-lea inclusiv.

Componen┼úa comisiilor, precum ┼či num─ârul acestora nu se modific─â pe durata examenelor de finalizare a studiilor.

Conducerea universit─â┼úii ┼či comisiile de examen poart─â ├«ntreaga responsabilitate pentru organizarea ┼či desf─â┼čurarea examenelor de finalizare a studiilor.